Index Vakbarát Hírportál

Bezár egy Michelin-kalauz által ajánlott étterem, mert a tulajdonos elvesztette az ízlelését

2022. november 6., vasárnap 06:30

Hamarosan bezár egy Michelin-kalauz által is ajánlott étterem, mert a séfje a koronavírus-fertőzés következtében elvesztette az íz- és szagérzékelését. A shroshire-i Sebastians Restaurant With Rooms szilveszterkor húzza le végleg a rolót.

Mark Sebastian Fisher séf jelenleg nem tudja megkóstolni a konyhában készített ételeket, mielőtt az a vendégekhez kerülne, mivel nem tudja megmondani, hogy azok mennyire jók vagy rosszak. Az elkészült fogásokat felesége, Michelle vagy a személyzet ellenőrzi helyette. 

A Covid miatt elvesztettem minden íz- és szagérzékelésemet, és most a család többi tagjára és a személyzetre hagyatkozom, mielőtt felszolgáljuk az ételt

– mondta a férfi a Daily Mailnek, aki így kénytelen volt a bezárás mellett dönteni. 

Mark Franciaországban és Svájcban a legjobb séfektől tanulta a főzés tudományát, vendéglátóhelyét pedig nem csak a Michelin-kalauz ismerte el, a The Good Food Guide-ban is szerepelt, illetve ötcsillagos értékelést kapott a Trip Advisoron.

A három gyerekünknek gyakorlatilag a születésük óta itt kellett dolgoznia, de mostanra mindannyiuknak teljes munkaidős állása van, így szeretnénk, ha elmennének és a saját dolgaikkal foglalkoznának. A növekvő költségek jövőre megnyomorítják majd az éttermeket, szerintem sokan be fognak zárni

– fogalmazott Mark. Ugyanakkor nem zárja ki azt sem, hogy a 33 éve működő étterem újra kinyitja kapuit a vendégek előtt. Jelenleg viszont az utolsó fogásokat készítik az év végén, és a 150 fős várólistája is már rég tele van.

Rovatok