Index Vakbarát Hírportál

Hurrikánriadót és szükségállapotot hirdettek Floridában

2022. november 8., kedd 07:53

Florida kormányzója elővigyázatosságból szükségállapotot hirdetett az állam 34 megyéjében hétfőn a szárazföldhöz közelítő Nicole trópusi vihar miatt.

Ron DeSantis, Florida kormányzója arra kéri az érintett területeken élőket, hogy rendelkezzenek „katasztrófatervvel”, ha áradás által veszélyeztetett területen élnek, vagy olyan helyen, amelyet kitelepítés érinthet.

Mint írták, a jelen számítások szerint a vihar nem erősödik tovább, amikor szerda éjszaka eléri Florida tengerparti területeit az Atlanti-óceán felől.

félidős választások előtti napon keltezett figyelmeztetés arról nem szól, hogy az érintett területeken élők tartózkodjanak a szavazáson való részvételtől.

Hurrikánná erősödhet

A Nicole szubtrópusi vihar a szárazföld felé vette az irányt, miután hétfőn kialakult az Atlanti-óceán délnyugati részén, hurrikánriadót rendeltek el a Bahamák északnyugati részén és szükségállapotot Florida keleti partja mentén, mivel az időjárás-előrejelzések szerint a hét közepére érheti el a hurrikán erejét – írja a The New York Times.

A trópusi viharrendszer középpontja helyi idő szerint hétfő délelőtt mintegy 550 mérföldre keletre volt a Bahama-szigetektől, és nyugati-északnyugati irányba haladt. A Nemzeti Hurrikánfigyelő Szolgálat számításai szerint a vihar Floridában érinthet olyan területeket is, amelyeken szeptember végén az Ian hurrikán komoly pusztítást okozott.

Az Ian hurrikán még a világűrből is látszott, az erről készült műholdfelvételeket ide kattintva tekintheti meg.

Rovatok