Index Vakbarát Hírportál

Bemutatták Kamilla királyné új monogramját

2022. november 8., kedd 10:24

A Buckingham-palota nyilvánosságra hozta III. Károly király felesége, Kamilla brit királyné új királyi monogramját.

A monogram tervezője, Ewan Clayton a Camilla és Regina „C” és „R” kezdőbetűit kombinálta. Regina a királynét jelenti latinul. Kamilla királyné monogramja a BBC szerint a levélpapírokon, képeslapokon, kártyákon és ajándékokon szerepel.

A Buckingham-palota hozzátette, hogy az új szimbólumot az uralkodónő keresztjén is használják, amelyet csütörtökön a Westminster-apátságban az Emlékezés Mezején helyeznek el. 

Károly király jelképét a kormányhivataloknál, az állami dokumentumokon és postaládákon használják, de a postaládákon nem azonnal jelenik meg a király monogramja, melyet már szeptember végén felfedtek a nyilvánosság előtt.

Egyszerű szertartást terveznek

A jelenlegi postaládák közel 70 ezer darabja, az összes postaláda mintegy 60 százaléka II. Erzsébet királynő uralkodásának idejéből származik, de vannak még Viktória királynő, VII. Eduárd, V. György és VI. György uralkodásának idejéből származó ládák, és az eredeti monogramok még mindig azokon díszelegnek, amíg azokat nem szükséges kicserélni.

A királyné hitvesi monogramjáról szóló jelentés azután érkezett, hogy Rishi Sunak miniszterelnök megerősítette, hogy 2023. május 8-án, III. Károly király megkoronázása alkalmából az egész Egyesült Királyságban egy plusz munkaszüneti napot tartanak.

Károly királyt két nappal korábban koronázzák meg, és ugyanazon a napon koronázzák meg a királynét is hasonló, de egyszerűbb szertartás keretében. A király azt tervezi, hogy koronázási ceremóniája rövidebb, kisebb és olcsóbb lesz, mint édesanyja, II. Erzsébet 1953-as megkoronázása.

(Borítókép: Kamilla királyné és Károly király 2022. 11. 3-án. Fotó: John Sibley / Reuters)

Rovatok