Index Vakbarát Hírportál

Tizenegyezer alkalmazottjától válna meg a Meta

2022. november 9., szerda 13:27

A Meta Platforms szerdán jelentette be, hogy az idei év legnagyobb elbocsátásának következtében a munkavállalóinak 13 százalékától, azaz közel 11 ezer alkalmazottól venne búcsút. Erre azért van szükség, mert a céget is elérte a megélhetési válság.

A Meta 18 éves történetében először van példa ilyen jellegű tömeges elbocsátásokra; az Elon Musk tulajdonába került Twitter és a Microsoft elkezdte kirúgni a munkavállalóit. Hiába lendítette fel a világjárvány a technológiai vállalatokat, a tendencia megtörni látszik az évtizedek óta nem tapasztalt infláció miatt – írja a Reuters.

Nem csupán az online kereskedelem tért vissza a korábbi trendekhez, de a gazdasági visszaesés és a reklámbevételek elvesztése miatt a bevételeink sokkal alacsonyabbak voltak, mint amire számítottam 

– írta a vezérigazgató, Mark Zuckerberg az alkalmazottaknak küldött üzenetében. A Meta részvényei idén kétharmadot veszítettek az értékükből. A vállalat emellett azt is tervbe vette, hogy jelentősen csökkenti a kiadásait. 

A Meta a végkielégítés részeként 16 hét alapbért plusz további két hetet fizet minden letöltött év után, ehhez pedig még a megmaradt fizetett szabadságot is hozzáadja. Mark Zuckerberg azon cégvezetők közé tartozik, akik idén megkongatták a vészharangot a recesszió miatt. 

A Metának szeptember végén 87 314 alkalmazottja volt. 

(Borítókép: Arnd Wiegmann / Reuters)

Rovatok