Index Vakbarát Hírportál

Csatornába zuhant egy kisbusz Egyiptomban, többen meghaltak

2022. november 12., szombat 15:28

Huszonegy ember meghalt, hat másik pedig megsérült abban a balesetben, ahol egy kisbusz csatornába zuhant Egyiptom északi részén – számolt be szombaton a helyi Ahram lap. A buszon nagyjából 35-en utazhattak.

A fővárostól, Kairótól mintegy 110 kilométerre északra fekvő Aga városnál történt balesetben a mentőknek sikerült 17 ember életét megmenteniük, de kutatnak esetleges további áldozatok után is. A sérülteket és a halottakat közeli kórházakba szállították.

Az Ahram jelentése szerint a sofőr egy elhibázott előzési manőverben elveszítette az uralmát a jármű felett, és ez okozta a tragikus kimenetelű balesetet. Sherif Makeen, az egészségügyi minisztérium tisztviselője szerint három gyermek is van az áldozatok között. 

A Sky News Arabia szerint a mentőcsapatok még mindig keresik a vízben lévő embereket.

Az MTI beszámolójában arról ír, hogy Egyiptomban gyakoriak a súlyos kimenetelű közlekedési balesetek, az áldozatok száma évente több ezerre tehető.

A balesetek többsége gyorshajtásra, meggondolatlan vezetésre, a közlekedési szabályok be nem tartására és laza hatósági ellenőrzésére, valamint az utak rossz minőségére vezethető vissza.

Rovatok