Index Vakbarát Hírportál

Joe Biden úgy keveri az országneveket, mint bűvész a kártyát

2022. november 13., vasárnap 07:47

Joe Biden amerikai elnök egy héten belül másodszor keverte össze Kolumbiát és Kambodzsát, amikor a délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének csúcstalálkozójáról beszélt.

Megtiszteltetés volt vendégül látni önöket májusban a Fehér Házban, és most, ismét együtt vagyunk Kambodzsában − mondta Biden, amikor szombaton megkezdte a tárgyalásokat.

Így folytatta:

Alig várom, hogy még nagyobb előrelépést érjünk el. Szeretnék köszönetet mondani a miniszterelnöknek Kolumbia ASEAN-elnöki tisztségéért.

Csütörtökön, amikor a csúcstalálkozóra indult, Biden azt mondta az újságíróknak, hogy „Kolumbiába tart” – majd kijavította volna magát.

Ez egy sor baklövést követett, amelyeket Biden a hét elején követett el, miután összekeverte Ukrajnát és Fallúdzsát, amikor megkérdezték tőle, hogy mikor ér véget az Oroszország és Ukrajna közötti háború − írta meg a New York Post

Ezután tévesen azt mondta, hogy környezetvédelmi tárgyalásokra megy Egyiptomba, Kairóba, nem pedig Sarm el-Sejkbe, ahol a COP27 klímakonferencián tartott beszédet.

(Borítókép: Joe Biden. Fotó: Kevin Lamarque / Reuters)

Rovatok