Index Vakbarát Hírportál

Madeleine McCann feltételezett gyilkosa: A német hatóságok próbálnak megtörni

2022. november 13., vasárnap 05:56

Christian Brückner már hét éve börtönbüntetését tölti egy Portugáliában elkövetett nemi erőszak miatt. A férfi elmondása szerint a német hatóságok arra törekszenek, hogy más bűncselekményeket is bevalljon, ezzel megtörve őt.

A 2007-ben eltűnt Madeleine McCann elrablásával, illetve megölésével gyanúsított Christian Brückner jelenleg is rácsok mögött ül szexuális erőszak miatt. A férfi éveket töltött Portugáliában, ahol McCann-nek is nyoma veszett.

Utóbbi ügyben jelenleg is folyik a nyomozás, mivel őt gyanúsítják a fiatal lány meggyilkolásával, bár eddig még nem emeltek vádat ellene emiatt. Brückner nemrég a börtönből üzent egy levéllel, amelyben többek között arra panaszkodott, a német hatóságok mindent megtesznek ezért, hogy megtörjék őt. 

Egyáltalán nincs bizonyíték arra, hogy elkövettem volna ezeket a bűncselekményeket. Nincs DNS, semmi. Az ügyészség próbál csapdába ejteni, és reméli, hogy összetörök a mentális nyomás alatt. Azt remélik, hogy szimplán igent mondok mindenre, ami esélyt ad arra, hogy megszabaduljak ettől a lelki terrortól

– írta a férfi.

Hans Christian Wolters német ügyész vele ellentétben ugyanakkor úgy véli, hogy a fiatal lány meghalt, és ezért Brückner a felelős. Bár az ügyészek korábban azt állították, konkrét bizonyítékuk van erre vonatkozólag, azóta sem tudni, mire gondoltak pontosan.

A férfit október 11-én öt, 2000 és 2017 között elkövetett bűncselekménnyel vádolták meg, amikor Németország és Portugália között ingázott. A német törvények értelmében ugyanis a más országokban elkövetett bűncselekményekkel vádolt német állampolgárok a hazájukban vonhatóak felelősségre – írja a Mirror.

A vád szerint Brückner két nőt megerőszakolt Portugáliában, egy ír nőt 2004-ben, egy 10 éves német lányt szexuálisan zaklatott 2007 áprilisában Portugáliában, illetve egy másikat szintén az utóbbi országban. Tehát ezek egyike sem fűződik McCann eltűnéséhez. Ahogy azt Brückner ügyvédje elmondta, az újabb vádak meglepetésként érték őket, mivel állítása szerint olyan tanúk vallomásain, illetve videókon alapszanak, amelyeket eddig senkinek nem sikerült előkotornia.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Kate és Gerry McCann, Madeleine McCan szülei 2007. június /-án Berlinben. Fotó: Miguel Villagran / Getty Images)

Rovatok