Index Vakbarát Hírportál

Három ember meghalt az amerikai Virginiai Egyetemen történt lövöldözésben

2022. november 14., hétfő 13:43

Egy férfi megölt három embert és megsebesített két másikat a Virginiai Egyetem fő campusán Charlottesville-ben vasárnap; a gyanúsított, akit az iskola egyik diákjaként azonosítottak, továbbra is szabadlábon van.

Az egyetemen helyi idő szerint 22 óra 40 perc körül azt tanácsolták, hogy helyben védekezzenek, miután a Culbreth Roadon lövöldözésről érkezett bejelentés – közölte a Virginiai Egyetem rendőrsége a Twitteren. Az egyetemet lezárták, amíg a hatóságok keresik a gyanúsítottat.

A gyanúsított, akit a rendőrség Christopher Darnell Jones Jr. néven azonosított, feltehetően fegyvert hord, és veszélyes. A leírás szerint bordó kabátot visel kék farmerrel és piros cipővel. A rendőrség szerint egy fekete terepjárót vezethet.

A két sebesültet orvosi ellátásban részesítették. A hétfői órákat törölték az egyetemen. Az egyetem illetékesei nem azonosították az áldozatokat, és azt sem közölték, hogy diákok voltak-e.

A hatóságok hétfő reggel közölték, hogy több rendőri szerv is aktívan keresi Jonest, többek között a virginiai állami rendőrség helikopterét is bevetik. Jones az egyetem atlétikai honlapján 2018-as futballistaként szerepel, aki elsőévesként nem vett részt egyetlen mérkőzésen sem.

Robyn S. Hadley, az UVA alelnöke és hallgatói ügyekért felelős vezetője azt mondta a diákoknak, hogy „vegyék komolyan a menedékhelyre vonatkozó parancsokat, mivel a helyzet továbbra sem megnyugtató” – adta hírül a CNN

Rovatok