Index Vakbarát Hírportál

Megvásárolták a Tom Ford divatházat

2022. november 16., szerda 08:26

Csaknem 3 milliárd dollárért vásárolta meg az Estée Lauder kozmetikai és parfümgyártó a Tom Ford divatházat. Az ügyletet 2023 első felében tervezik lezárni.

Az amerikai Estée Lauder kozmetikai és parfümgyártó négy hónapos tárgyalás után megállapodott a Tom Ford divatház megvásárlásáról 2,8 milliárd dollárért – áll az Estée Lauder közleményében. Ez az amerikai kozmetikai gyártó történetének eddigi legnagyobb üzlete. A két cég közötti tárgyalásokról augusztusban jelentek meg az első értesülések.

Az ügyletet 2023 első felében tervezik lezárni. Az Estée Lauder szerint a megállapodás mintegy 1 milliárd dollár bevételt hoz a cégnek évente.

Tom Ford 2005-ben vezette be márkáját, jelenleg az Amerikai Divattervezők Tanácsának vezetője. 2005-ben elindította a Fade to Black filmgyártó céget, korábban pedig kreatív igazgatóként dolgozott a Guccinál és az Yves Saint Laurent-nél.

Ford 2023 végéig marad a cégnél kreatív vezetőként, míg Domenico De Sole, a Tom Ford International elnöke tanácsadóként dolgozik tovább Ford távozásáig – írta az MTI.

Rovatok