Index Vakbarát Hírportál

Rendőrújoncok egy csoportját gázolta el egy autó Kaliforniában

2022. november 17., csütörtök 06:57

Kaliforniában rendőrségi újoncok sportoló csoportját gázolta el egy autós szerdán, öt ember életveszélyes sérüléseket szenvedett – közölték a helyi hatóságok.

A Los Angeleshez közeli Whittier városában a kiképzésen lévő újoncok épp reggeli futáson voltak, amikor egy 22 éves férfi autóval közéjük hajtott. A helyszínelés eredményeiről beszámoló Alex Villanueva megyei seriff elmondta, hogy nem találtak féknyomot az ütközés helyén, a balesetet okozó autós valószínűleg rossz irányból hajtott az utcába – adta hírül az MTI.

A Los Angeles megyei rendőrség közleménye szerint összesen 25-en sérültek meg, 5 ember van válságos állapotban, 4-en közepes, 16-an könnyű sérüléseket szenvedtek. Az autót vezető férfit – aki szintén megsérült – őrizetbe vették.

A hatóság feltételezése szerint baleset történt, szándékosságra nem találtak jelet, és az autós alkoholtesztje is negatív lett.

A seriff hivatala azt is közölte, hogy az újoncok csoportjában 75 ember volt, akik a 22 hetes kiképzés során szokásos reggeli futást végezték. A helybéliek a Fox 11 televíziónak arról számoltak be, hogy a közeli két rendőrakadémia hallgatói gyakran futnak a környéken nagyobb csoportokban, fényvisszaverő ruházatot viselve.

(Borítókép: Kaliforniában rendőrségi újoncok sportoló csoportját gázolta el egy autós Whittierben, Kalifornia államban, 2022. november 16-án. Fotó: Ringo Chiu/Reuters)

Rovatok