Index Vakbarát Hírportál

Vámpírokról és vérfarkasokról beszélt egy jelölt az amerikai választáson

2022. november 17., csütörtök 16:20

Szokatlan kampánybeszédet tartott Herschel Walker, Georgia állam republikánus jelöltje, amelyben természetfeletti lényekről is szó esett.

Az amerikai választás nagyjából véget ért, az egyetlen kivétel ez alól Georgia, ahol még nem dőlt el, de az ottani eredménytől függetlenül az már biztos, hogy a demokratáké marad a szenátus.

Georgiában decemberben születhet meg a végeredmény. Az államban NFL-játékosból lett republikánus jelölt, Herschel Walker mérkőzik meg a demokrata Raphael Warnockkal. A republikánus jelölt szerdán tartott beszédet az újraindult kampányban, amelyben – egy film ürügyén – arra is kitért, hogy mit gondol a vámpírokról és vérfarkasokról. 

Nem tudom, tudják-e, de a vámpírok nagyon menők. De hadd mondjak el valamit, amire rájöttem: egy vérfarkas képes megölni egy vámpírt. Önök tudták? Mert én nem

– mondta beszédében Herschel Walker.

Azzal folytatta, hogy ő emiatt többé már nem vámpír, hanem vérfarkas szeretne lenni, majd közel két percen át beszélt egy horrorfilm sztorijáról, amelyet a „Fright Night, Freak Night vagy valamilyen hasonló című” filmként nevezett meg. Az Insider szerint a jelölt vélhetően a Fright Nightra gondolhatott (amelynek magyar címe Frászkarika – Veszélyes éj), de abban a filmben nincsenek vérfarkasok, így valószínűleg összekeverte a sztorit az Underworld-filmsorozattal (vagy az Alkonyat-filmekkel).

Herschel Walker végül a természetfeletti lényekről – egy másik film ürügyén – a hit kérdésére kanyarodott vissza a kampánybeszédben, és arra, hogy hinniük kell abban, hogy lehetséges a győzelem a kampányban. 

A republikánus jelölt az utóbbi hetekben azáltal vált igazán ismertté, hogy miközben az abortusz ellen kampányolt a választás előtt, aközben kiderült róla, hogy több, házasságon kívül született gyereke is van, akiket eddig eltitkolt a nyilvánosság elől, a volt barátnője pedig azzal a történettel állt elő, hogy 2009-ben abortusza volt, amelynek költségét a férfi fizette – írta az Insider.

Rovatok