Index Vakbarát Hírportál

Joe Biden ellen is vizsgálatot indít a képviselőház

2022. november 18., péntek 06:54

Joe Biden amerikai elnök közvetlen részvételét is vizsgálnák fia tengerentúli üzleti ügyeiben az amerikai képviselőház több bizottságának leendő republikánus elnökei − hangzott el sajtótájékoztatójukon csütörtökön Washingtonban.

James Comer, az alsóház felügyeleti bizottságának következő elnöke és Jim Jordan, a jogalkotási bizottság leendő vezetője azt követően tartott sajtóértekezletet, hogy nyilvánosságra kerültek az elnök fiának, Hunter Bidennek az üzleti tevékenységéről szóló republikánus vizsgálat előzetes megállapításai − írta meg az MTI. 

James Comer informátorokra hivatkozva azt mondta, hogy a Biden család gyarapodott, és tagjai milliomossá váltak a családhoz tartozásuk miatt.

A jobboldali politikus arról a feltételezésről is beszélt, miszerint Hunter Biden és Joe Biden részt vett jogellenes nemzetközi ügyletekben. A republikánus vizsgálat szerint bizonyítékot tártak fel az Egyesült Államok kárára bűnszövetkezetben elkövetett csalásra, banki csalásra, a külföldi ügynökök regisztrációjára vonatkozó törvény (FARA) megsértésére, valamint pénzmosásra, adócsalásra és egyéb bűncselekményekre.

Az Egyesült Államok törvényhozásának alsóházában a múlt heti választásokon a republikánusok többséget szereztek, így a képviselőházi bizottságok elnöki pozíciója őket illeti.

(Borítókép: Joe Biden. Fotó: Jim Bourg/Reuters)

Rovatok