Index Vakbarát Hírportál

Nyilvánosságra hozták a Baldwin-ügy részletes rendőri jelentését

2022. november 19., szombat 06:09

Tavaly októberben halt meg Halyna Hutchins, miután a Rust című western új-mexikói forgatásán Alec Baldwin halálosan megsebesítette az operatőrt egy kellékfegyverből kilőtt lövedékkel. Az esetről most kijött a részletes rendőri jelentés.

Az operatőr családja tavaly a stáb több tagját, köztük Alec Baldwint is beperelte gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, ám a színész nemrég peren kívül megegyezett Halyna Hutchins családjával. Ennek a polgári pernek a kimenetele független az eset miatt indított büntetőeljárástól. A színész nemrég a neve tisztázása végett perelt, méghozzá több stábtagot, köztük a Rust fegyvermesterét is.

Baldwin arra hivatkozik, hogy az általa beperelt stábtagok tehetnek arról, hogy éles fegyver került a kezébe a forgatáson, emiatt történhetett meg a tragédia, ami maradandó lelki sérüléseket okozott a színésznek.

A beperelt stábtagok között van Hannah Gutierrez-Reed, a film fegyvermestere, aki a fegyverek és lőszerek kezeléséért felelt a forgatáson, Dave Halls, az első rendezőasszisztens, aki aznap átadta a fegyvert a színésznek, és azt biztonságosnak nyilvánította, Sarah Zachry, aki a kellékekért felelt, és Seth Kenney, aki a film forgatására a fegyvereket és lőszereket szerezte be.

A végleges jelentés

A végleges rendőrségi jelentés két héttel ezelőtt született meg, ezt most átadták egy helyi ügyésznek és a dokumentumokat nyilvánosságra hozták – írja a Deadline.

A jelentésben olvasható, hogy Ross Addigo fahrtmester – aki jelen volt a tragikus incidens idején – hallotta, ahogy Hannah Gutierrez-Reed, a film fegyvermestere azt mondja, hogy a kellékfegyver tiszta, ám részletezi, hogy az előző héten voltak vele problémák. Gutierrez-Reed a hat fegyver egyikét készítette elő, és az egyik revolver a lába mellett sült el. Pár perccel később szintén elsült egy fegyver a forgatás helyszínén, amit nem jelentettek be, pedig az a rendezőasszisztens, Dave Halls felelőssége lett volna.

Reese Price – aki nem messze volt Hutchinstól és a templomban megsebesült rendezőtől, Joel Souzától (neki a vállát érte találat) –, azt mondta, hogy korábban is előfordult, hogy véletlenül elsült egy-egy fegyver.

John Ziello technikus a nyomozóknak elárulta, hogy „a protokollokat nem követték az egész film alatt”.

(Borítókép: Alec Baldwin 2019. január 23-án. Fotó:  Alec Tabak / Pool / Getty Images)

Rovatok