Index Vakbarát Hírportál

Daniel Freund egy vörös macskamedvéhez hasonlította a magyar miniszterelnököt

2022. november 19., szombat 12:57

Daniel Freund német EP-képviselő egy mémmel fejezte ki a véleményét a Magyarországnak járó uniós források felszabadításáról.

Daniel Freund német balliberális zöldpolitikus Twitteren osztotta meg a gondolatait, miután kiderült, hogy Magyarország hozzájuthat a zárolt EU-s összegekhez.

Ma sok szó esik arról, hogy Magyarország »zsarolja« az EU-t. Ez helytelen értelmezése a dolgoknak, ami kihagyja a lényeget. Az EU nagyon nagy befolyással rendelkezik, Magyarország pedig csak akkor zsarolhatja meg az EU vezetőit, ha azok hagyják magukat megzsarolni

– írta Twitter-bejegyzésében. Majd pár órával később megosztott egy mémet, amely a „jövőbe mutat” a véleménye szerint. A képen két vörös macskamedve látható, az egyik Orbán Viktort hivatott jelképezni, a másik pedig az Európai Bizottságot. 

Az első képen a két állat nagy egyetértésben pacsizik, a felirat alatta: „a bizottság jogállamisági reformokat kér”. A második képen az Orbán Viktort ábrázoló vörös macskamedve orrba nyomja a másikat, ezt a képet azzal a felirattal kísérte a politikus, hogy: „miután felszabadulnak a Magyarországnak szánt uniós források”.

Daniel Freund ezzel nagy valószínűséggel arra utalt, hogy Magyarország – amint hozzájut az uniós pénzekhez – nem fogja betartani az EB-nek tett ígéreteit.

A német EP-képviselőnek nem ez az első, Orbán Viktort illető kritikája: a miniszterelnök tusványosi beszédét például „undorítónak” és „rasszistának” titulálta.

Őrület, hogy ez megtörténhet az Európai Unióban 2022-ben

– írta a német politikus Twitteren. Néhány nappal később érkezett erre Bayer Zsolt válasza, aki úgy reagált: „Te aljas, hazug, nyomorult, becstelen német f*sz! Pofádat befogod, kussolsz, és eltöprengsz azon, mivé lett német hazád, bár nálatok már a »haza« emlegetése is nácizmus. De ez nem számít, ahogy te sem számítasz, egy baleset vagy, egy véletlen kisiklás, egy pörsenés a 21. század elejének beteg testén, felesleges az életed, a létezésed, nem vagy más, mint egy kártékony idióta.”

Hozzátette, a németek komoly kulturális értékeket teremtettek a múltban, de szerinte ma már ezt el akarják törölni. Erre aztán egy újabb Twitter-üzenetben reagált Daniel Freund, azt írta: szerinte Bayer üzenete ékes példája annak, ahogy „Orbán Magyarországán a politikai ellenfelekkel bánnak, és ez undorító”.

Amikor Orbán Viktor elindította a Twitter-oldalát, Daniel Freund már be is jelentkezett az első bejegyzése alatt.

 Hamarosan találkozunk!

üzente Freund a miniszterelnöknek és a német kancellárnak a bejegyzés alatt.

Rovatok