Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés volt egy amerikai melegbárban

2022. november 20., vasárnap 14:02

Egy fegyveres szombat este tüzet nyitott egy melegbárban az amerikai Colorado államban, öt embert megölt, és 18-at megsebesített.

Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek, és sérülésekkel kezelik – közölte a rendőrség. A Colorado Springsben található Club Q a Facebookon közleményt adott ki, amelyben azt írta, lesújtotta a közösségüket az értelmetlen támadás, és köszönetet mondott a vendégeknek, akik megfékezték a fegyverest – írja a BBC.

A vendégek fékezték meg a fegyverest

A Colorado Springs-i rendőrség közölte, hogy szombaton 23:57-kor kapták az első segélyhívást egy aktív lövöldözőről. A gyanúsítottat a klubban találták meg, amikor a rendőrség belépett.

A rendőrség közölte, hogy a halottak és a sebesültek száma a nyomozás előrehaladtával változhat. A Club Q Facebook-oldalán közzétett közleményben megköszönték „a hősies vendégek gyors reakcióját, akik megfékezték a fegyverest, és véget vetettek ennek a gyűlöletkeltő támadásnak”.

2016-ban 49 ember meghalt, és több mint 50 megsebesült a floridai Orlandóban lévő Pulse melegklubban egy lövöldözésben. Akkor ez volt az Egyesült Államok történetének leghalálosabb tömeges lövöldözése. Obama elnök terrorcselekménynek és gyűlöletcselekménynek nevezte a támadást.

Rovatok