Index Vakbarát Hírportál

Megszavazták, ismét működik Donald Trump Twitter-fiókja

2022. november 20., vasárnap 06:25

Visszaállította Donald Trump előző amerikai elnök fiókját a Twitter internetes közösségi oldal üzemeltetője. A döntést Elon Musk, a platform új tulajdonosa jelentette be.

Mint arról korábban beszámoltunk, Elon Musk kezdeményezésére szavazáson kérdezték meg a mikroblog felhasználóit arról, hogy  visszaállítsák-e Donald Trump volt amerikai elnök fiókját. A  több mint 15 millió voksoló közel 52 százaléka Donald Trump javára döntött.

Az oldal helyreállítása után azonnal megkezdődött a volt elnököt követők számának növekedése. Maga Donald Trump azonban úgy nyilatkozott, hogy nem kíván visszatérni a Twitterre, hanem elsődlegesen továbbra is az általa létrehozott közösségi oldalra, a Truth Socialra támaszkodik.

A volt amerikai elnök felhasználói fiókját azután függesztették fel, hogy egyes támogatói Joe Biden jelenlegi elnök beiktatása előtt, 2021. január 6-án megostromolták az amerikai törvényhozásnak otthont adó Capitoliumot Washingtonban, tiltakozásukat kifejezve, amiért szerintük meghamisították a választási eredményeket – adta hírül az MTI.

Ismét indul az elnöki tisztségért

Donald Trump a héten jelentette be, hogy 2024-ben újra indul az Egyesült Államok elnöki tisztségéért. A volt elnök Mar-a-Lago nevű rezidenciáján tartott beszédében azt ígérte, hogy ez a kampány nem róla szól, hanem az amerikai emberekkel közösen zajlik majd, és azokkal a kérdésekkel foglalkozik, amelyek az embereket érintik.

Azonnal felveszi a harcot az inflációval – jelentette ki a republikánus politikus. Alacsony adókat ígért, és az országot megbénító túlszabályozás megszüntetését. Donald Trump a családok védelmét is kilátásba helyezte, mert ezek szerinte „az amerikai élet középpontját” jelentik, valamint a szülők jogának megóvását ígérte.

(Borítókép:   Olivier DOULIERY / AFP)

Rovatok