Index Vakbarát Hírportál

Hárman sérültek meg a török–szír határt ért rakétatűzben

2022. november 20., vasárnap 16:20

Egy török katona és két helyi rendőr sebesült meg a Törökország és Szíria határán lévő ellenőrző pontot ért rakétatámadásban.

A török fegyveres erők egyik katonája és két rendőr sérült meg a Törökország és Szíria határán lévő ellenőrző pontot ért rakétatűzben. A tűzoltók és a mentőcsapatok azonnal a helyszínre siettek, hogy eloltsák a lángokat, és megfékezzék a további károkat, a három ember állapotáról pedig későbbre ígértek tájékoztatást – közölték helyi hírforrások.

Mint beszámoltunk róla, Észak-Szíriában több települést, köztük Kobane városát is török légicsapások sújtották szombat késő este. A török légierő hétvégi beavatkozása a Karom-Kard fedőnevet viselte. A műveletben több mint 50 légi jármű vett részt, és legkevesebb 100 célpontot ért csapás.

„Kobanét, a várost, amely legyőzte az ISIS-t, török megszálló repülőgépek bombázzák” – közölte Farhad Shami, a kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Erők (SDF) szóvivője.

Törökország a kurd népvédelmi egységeket a törvényen kívüli PKK kiterjesztésének tekinti. Farhad Shami elmondta, hogy

LÉGICSAPÁSOKAT MÉRTEK KÉT SŰRŰN LAKOTT FALURA IS AZ ÉSZAKI ALEPPÓ TARTOMÁNYBAN ÉS AZ ÉSZAKKELETI HASAKEH TARTOMÁNYBAN.

A török légitámadások az után következtek be, hogy Ankara a Kurdisztáni Munkáspártot (PKK) tette felelőssé a múlt vasárnapi, Isztambul központjában elkövetett halálos merényletért. Az elkövető nőt a török média szerint a PKK titkosszolgálata képezte ki. A fiatal szír nő beismerte, hogy pokolgépet helyezett el a legforgalmasabb utcában, amivel hat embert megölt, és 81-et megsebesített.

Rovatok