Index Vakbarát Hírportál

Legalább 14 ember meghalt, több százan megsérülhettek egy földrengésben

2022. november 21., hétfő 11:13

Legalább 14 halálos áldozata van az indonéziai Jáva szigetén, hétfőn történt földrengésnek – írja az MTI.

A földrengést 5,6-os erősségűre becsülték a Richter-skálán, és az epicentruma 10 kilométeres mélységben, Cianjur térségében, Jáva nyugati részén volt. Az indonéz katasztrófavédelem eddig 14 halálos áldozatról számolt be, de sok embert eltűntként keresnek.

Mindeközben az egyik helyi tisztviselő – a Reuters szerint – arról számolt be, hogy 20 körül lehet a halálos áldozatok száma, a sérültek számét pedig több mint 300 főre tette. 

Számos épület megrongálódott vagy szinte teljesen meg is semmisült a rengésben, köztük egy iszlám bentlakásos iskola, egy kórház és más középületek. A földrengést még a fővárosban, Jakartában is érezni lehetett, ahol több helyen az utcára küldték az embereket, hogy biztonságban legyenek.

A 270 millió lakosú szigetországban gyakoriak a földmozgások, de Jakartában csak ritkán érezni a hatásukat. Februárban egy 6,2 erősségű földrengés Nyugat-Szumátra tartományban legalább 25 ember halálát okozta, és több mint 460-an megsérültek.

(Borítókép: Helyi lakosok a földrengés után Cianjur térségében, Jáva nyugati részén 2022. november 21-én. Fotó: Antara Foto/Regional Disasters Mitigation Agency (BPBD) / Reuters)

Rovatok