Index Vakbarát Hírportál

Kiderültek a részletek a perui repülőgép-balesetről

2022. november 21., hétfő 05:42

A LATAM Airlines egyik repülőgépe pénteken felszállás közben összeütközött egy tűzoltóautóval Limában. A repülőtér üzemeltetője vasárnap közölte, hogy a jármű előre megbeszélt gyakorlaton vett részt, azonban nem kapott felhatalmazást arra, hogy a kifutópályára lépjen.

Mint arról az Index is beszámolt, a LATAM Airlines egyik repülőgépe pénteken felszállás közben összeütközött egy tűzoltóautóval a perui Jorge Chavez nemzetközi repülőtér kifutópályáján, Limában. A légitársaság közlése szerint az ütközésben a repülőgép személyzete és utasai közül nem halt meg senki, azonban a tűzoltók közül ketten is életüket vesztették. 

Hogy a jármű miért hajtott be a kifutópályára, eddig tisztázatlan volt, Lima repülőterének üzemeltetője azonban vasárnap közölte, hogy a tűzoltóautó a légiforgalmi hatóság által összehangolt, előre megbeszélt vészhelyzeti gyakorlaton vett részt – írja a Reuters.

Jorge Salinas, a Perui Repülőterek és Kereskedelmi Légiközlekedés Társasága (CORPAC) igazgatótanácsának elnöke a helyi rádiónak elmondta, hogy

a gyakorlaton részt vevő tűzoltóautó nem kapott felhatalmazást arra, hogy a kifutópályára lépjen.

A perui egészségügyi minisztérium pénteken közölte, hogy húsz utas orvosi ellátásban részesült, és legalább ketten súlyos állapotban vannak. 

(Borítókép: Alexandra Ames/Reuters)

Rovatok