Index Vakbarát Hírportál

Meghan Markle és Harry herceg díjat kap, amiért kiálltak a királyi család rasszizmusa ellen

2022. november 22., kedd 18:40

Vilmos herceg megvédte a monarchiát.

A rendszerszintű rasszizmus ellen léptek fel a királyi családon belül, amiért elfogadták az elismerést. Már árusítják a díjátadó gálára a jegyeket, hogy az érdeklődők végignézzék, amint Harry herceg és Meghan Markle megkapja a Robert F. Kennedy Ripple of Hope Awardot. A legfelső kategóriás csomag négy helyet tartalmaz a főasztalnál, ahol a herceg és a hercegné is helyet foglal majd.

John F. Kennedy unokahúga, Kerry Kennedy, aki a díjátadó házigazdája lesz, elmondta, hogy a páros bátran állt ki a királyi családdal szemben, tudván, hogy emiatt kiközösítik őket.

A pár botrányt keltő kijelentéseket tett a királyi családon belüli rasszizmusról az Oprah Winfrey-nek adott interjúban. Azt állították, hogy egy rangidős királyi családtag rasszista megjegyzést tett az akkor még meg nem született fiuk, Archie bőrszínére.

Vilmos herceg védekezett

Vilmos herceg az interjú után kénytelen volt megvédeni a monarchiát, és azt mondta az újságíróknak, hogy „mi egyáltalán nem vagyunk rasszista család”.

A díj megosztotta a közvéleményt, Kerry Kennedy például hősies kiállásnak nevezte Meghan és Harry interjúját.

Tudták, hogy ha ezt megteszik, annak következményei lesznek, hogy kiközösítik őket, elveszítik a családjukat, a pozíciójukat ebben a struktúrában, és hogy az emberek őket fogják hibáztatni ezért. Ők mégis megtették, mert úgy gondolták, hogy nem tudnának együtt élni önmagukkal, ha nem kérdőjelezik meg ezt a tekintélyt. Szerintem hősiesen tették a lépést

– közölte Kerry Kennedy a Mirror szerint.

Testvére, ifjabb Robert F. Kennedy azonban zavarba ejtőnek nevezte a döntést, hogy Harrynek és Meghannak adják át a díjat, amelyet Sussex hercege és hercegnéje december 6-án a New York-i Ripple of Hope gálán vesz át.

(Borítókép: Harry herceg és Meghan Markle 2017. november 27-én. Fotó: Chris Jackson/Chris Jackson/Getty Images)

Rovatok