Index Vakbarát Hírportál

Újra Bob Iger került a Disney élére

2022. november 22., kedd 09:22

Bob Iger 2005-től töltötte be a The Walt Disney Company vezérigazgatói tisztségét és 2020 elején jelentette be távozását. Helyére Bob Chapek lépett, azonban most újabb fordulat következett be: Bob Iger visszatér.

Bob Iger váltja Bob Chapeket a Disney vezérigazgatói posztján. A változás sokakat meglepett, ugyanis Iger korábban már betöltötte ezt a tisztséget, 2005-től 2021-ig vezette a vállalatot. Az átszervezést a Disney igazgatótanácsa vasárnap késő este erősítette meg.

Susan Arnold, a Disney igazgatótanácsának elnöke megköszönte Chapeknek a munkáját, ám hozzátette, hogy a Disney egy nehéz időszak elé néz és Bob Iger a legalkalmasabb személy arra, hogy a vállalatot vezesse – számolt be a Variety.

A hír még a Disney legmagasabb rangú vezetőit is meglepetésként érte. A munkatársak a Disney vállalati kommunikációs csapata által e-mailben küldött sajtóközleményből értesültek a megdöbbentő fordulatról.

Rendkívül optimista vagyok ennek a nagyszerű vállalatnak a jövőjét illetően, és nagyon örülök, hogy az igazgatótanács felkért, hogy térjek vissza vezérigazgatóként

– nyilatkozta Iger.

Bob Iger nevéhez fűződik egyébként a Disney rohamléptékű bővülése: vezetősége alatt kebelezték be a Marvel Studiost, a Lucasfilmet, a Pixart és a Foxot is. A csaknem 100 éves Walt Disney-birodalomról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Susan Arnold első női vezetőként tavaly december óta tölti be az elnöki tisztséget, azonban már tizenöt éve tagja az igazgatótanácsnak, korábban pedig a McDonald'snál és a Procter and Gamble-nél dolgozott vezetői pozícióban.

Rovatok