Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés volt egy amerikai bevásárlóközpontnál, többen meghaltak

2022. november 23., szerda 07:35

Többen meghaltak egy lövöldözésben kedd este egy Virginia állambeli bevásárlóközpontnál. Az áldozatok pontos száma eddig nem tisztázott, a rendőrség szerint a gyanúsított is meghalt.

Több halálos áldozata van egy kedd esti lövöldözésnek Virginia állam egyik bevásárlóközpontjánál – közölte a rendőrség kedden éjszaka. Chesapeake város rendőrségi szóvivője annyit mondott, hogy vélhetően a gyanúsított is az elhunytak között van. Leo Kosinski azt is hozzátette, hogy a feltételezés szerint a tettes egyedül volt.

Az incidensről szóló bejelentés nem sokkal este 10 óra után érkezett a rendőrséghez, amely nagy erőkkel vonult ki az üzletközpont Walmart hipermarketjéhez. Az áldozatok pontos számáról és a körülményekről az első tájékoztatásban a rendőrség nem tudott beszámolni, azonban a BBC azt írja: tíz halottja van a lövöldözésnek.

A rendőrség azt közölte az újságírókkal, hogy a támadás helyi idő szerint 22:12-kor történt.

Vizsgálják, hogy az áldozatok között az üzlet alkalmazottai vannak-e

A városi rendőrség szóvivője arról is beszámolt, hogy egyelőre nem tudják, hogyan halt meg a gyanúsított, de úgy vélik, nem a rendőrség lőtte le. A lövöldözéssel kapcsolatban azt is vizsgálják, hogy az áldozatok a bevásárlóközpont alkalmazottai voltak-e.

A CNN-nek nyilatkozva egy érintett elmondta, hogy az édesanyja éppen az üzletben tartózkodott, amikor a lövöldözés kezdődött, és üzeneteket írt neki, amelyben arra figyelmeztette, hogy valaki tüzet nyitott. A nő nem sérült meg, de továbbra is sokkos állapotban van.

A kedd esti támadás néhány nappal azután történt, hogy egy fegyveres szombat este tüzet nyitott egy melegbárban az amerikai Colorado államban, öt embert megölt, valamint 18-at megsebesített. Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek, és sérülésekkel kezelik – közölte a rendőrség. A Colorado Springsben található Club Q a Facebookon közleményt adott ki, amelyben azt írta: lesújtotta közösségüket az értelmetlen támadás, és köszönetet mondott a vendégeknek, akik megfékezték a fegyverest.

(Borítókép: Videófelvételről készített kép rendőrökről a Virginia állambeli Chesapeake egyik bevásárlóközpontjában elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. november 22-én. Az áldozatok pontos számáról, és a körülményekről a rendőrség egyelőre nem tudott beszámolni. Fotó: MTI / AP / WAVY-TV 10)

Rovatok