Index Vakbarát Hírportál

Elárverezték Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvői tortájának egy darabját

2022. november 23., szerda 20:10

Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvői tortájának egy darabja a becsült ár alatt, 390 fontért kelt el. A walesi hercegi pár 11 évvel ezelőtt házasodott össze.

A walesi hercegi pár, Vilmos és Katalin 11 évvel ezelőtti esküvői tortájának egy darabja – az eredeti csomagolással együtt – a becsült ár alatt, 390 fontért (186 ezer forint) talált vevőre egy angliai árverésen szerdán. A norwichi Keys aukciósház előzőleg 400-600 fontra becsülte a leütési árat.

Vilmos apja, III. Károly király és felesége, Kamilla 2005-ből származó esküvői tortájának egy szeletéért hasonló összeget vártak, ám az nem talált vevőre – közölte a dpa hírügynökséggel a Keys egyik munkatársa.

A vártnál jelentősen magasabb árat fizetett egy licitáló a szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynő és tavaly meghalt férje, Fülöp herceg egy fotójáért. A királyi pár aláírásával ellátott portré 980 fontért kelt el.

Egy fotóalbum, amely a királynőről és családtagjairól a Britannia jachton tett látogatásuk alkalmával készült képeket tartalmaz, 400 fontért talált gazdára. Egy karácsonyi üdvözlőlap az akkor még trónörökös Károly és néhai első felesége, Diana aláírásával, valamint a párt és gyerekeit, Vilmost és Harryt ábrázoló fotóval 440 fontot hozott – adta hírül az MTI.

Rovatok