Index Vakbarát Hírportál

Már 124 éves a világ legidősebb élő macskája

2022. november 24., csütörtök 08:46

Pár hét múlva tölti a 27. évet a Flossie, a világ legidősebb macskája, aki egyidős új gazdájával. Hosszú életében számos különböző gondozója volt, és most London délkeleti részén él.

A Guinness Rekordok Könyve és a Cats Protection jótékonysági szervezet az 1995-ben született Flossie-t a világ legidősebb élő macskájává nyilvánította.

Flossie-t 26 évesen adták át önkénteseknek Kentben, miután gazdája nem tudta eltartani. Új otthont kapott a tapasztalt vezető macskagondozó Vicki Greennél, aki a délkelet-londoni Orpingtonban él és egyidős új kedvencével, aki néhány hét múlva lesz 27 éves. Annak ellenére, hogy Flossie süket és gyengén lát, szeretetteljes, játékos és kedves – írja a Sky News.

„Kezdettől fogva tudtam, hogy Flossie különleges macska, de azt nem gondoltam volna, hogy egy Guinness-rekorderrel fogom megosztani az otthonom” – mondta Vicki Green.

124 éves macskaévekben

1995-től Merseyside-ban két kórházi dolgozó vigyázott rá. Flossie tíz évig volt velük, amíg meg nem haltak. Ezután az egyik tulajdonos húga vette magához a macskát, és további 14 évig maradt nála, amíg ez a tulajdonos is meg nem halt.

Flossie három évig a nő fiával volt, amíg a helyzet arra nem kényszerítette, hogy a macskavédelem Tunbridge Wells-i fiókjához vigye. Naomi Rosling, a kirendeltség koordinátora elmondta, megdöbbentek, amikor az állatorvosi feljegyzésekből kiderült, hogy Flossie közel 27 éves.

27 emberi év 124 macskaévnek felel meg,

azonban még mindig van mit tennie, hogy megdöntse a valaha volt legidősebb macska rekordját. Creme Puff 38 évet és három napot élt meg gazdájával a texasi Austinban.

Rovatok