Index Vakbarát Hírportál

Évekre börtönbe kerül a nemi erőszakkal vádolt kínai popsztár

2022. november 25., péntek 20:13

Egy pekingi bíróság 13 év börtönbüntetésre ítélte Kris Wu kínai–kanadai popéneset nemi erőszak elkövetése miatt.

A Wu Yifan néven is ismert énekest (aki korábban egy népszerű K-Pop-együttesnek, az Exónak is tagja volt) először tavaly, egy interjúban vádolták meg szexuális erőszak elkövetésével, majd nem sokkal később kiderült, hogy őrizetbe vették Kínában.

Őrizetbe vétele után számos nemzetközi vállalat (köztük a Bulgari, a Louis Vutton, a Porsche és a Lancome) is lemondta a vele kötött reklámszerződését. A Deadline cikke szerint a nyomozásban azt állapították meg, hogy Kris Wu

három kiskorút is leitatott és megerőszakolt saját otthonában, ezért ítélték most 13 év börtönbüntetésre.

A Reuters kérdésekkel fordult a pekingi kanadai nagykövetséghez is az ítélettel kapcsolatba, de ők nem reagáltak a hírre. Az énekes tavaly, a nemi erőszakról szóló interjú megjelenése után azt nyilatkozta: senkit sem erőszakolt meg, és kiskorúakkal ki sem kezdene.

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Kris Wu 2017. január 19-én. Fotó: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images Hungary)

Rovatok