Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mennyi pénzt bukik az Apple a kínai iPhone-gyárban indult tiltakozások miatt

2022. november 26., szombat 11:01

Még mindig puskaporos a hangulat a Kína középső részén, a Henan tartományban lévő iPhone-gyárban.

Tovább rontják az Apple egyébként is feszített beszállítói helyzetét a Kína középső részén, Csengcsouban kezdődött tiltakozások, melyek a világ egyik legnagyobb iPhone-gyárában zajlanak – írja a CNN.

Az amerikai orgánum beszámolójában felidézi, hogy az alkalmazottak amiatt demonstrálnak, mert a gyárban ismét szigorításokat vezettek be az újabb koronavírus-megbetegedések számának növekedése miatt.

tajvani tulajdonban lévő Foxconn üzem a világ legnagyobb iPhone-gyára. A héten újabb tiltakozások törtek ki, amikor az újonnan felvett dolgozók azt állították, hogy a vezetőség megszegte a korábban tett ígéretét. A munkások végül a vegyvédelmi ruhát viselő biztonságiakkal is összecsaptak, ezt követően készpénzt ajánlottak a munkásoknak a felmondásért és a helyszínről való távozásért.

Becsléseink szerint a leállás és a zavargások minden egyes hete nagyjából heti 1 milliárd dollárjába kerül az Apple-nek a kieső iPhone-eladásokban. Most az iPhone 14-eladások nagyjából 5 százaléka maradhat el az elhúzódó kínai leállások miatt

– fogalmazott a CNN Businessnek Daniel Ives, a Wedbush Securities részvénykutatási igazgatója.

Rovatok