Index Vakbarát Hírportál

Joe Biden: Sokkal szigorúbb fegyvertartási törvényekre lenne szükség az Egyesült Államokban

2022. november 26., szombat 09:05

Az elmúlt napok fegyveres lövöldözéseire reagált újságírók előtt Joe Biden amerikai elnök, aki szerint a félautomata fegyverek forgalmazása társadalmi szinten nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Sokkal szigorúbb fegyvertartási törvények kellenének az Egyesült Államokban Joe Biden amerikai elnök szerint, aki „beteg gondolatnak” nevezte a félautomata fegyverek árusítását – adta hírül az MTI.

Az amerikai elnök az elmúlt napokban történt halálos lövöldözésekkel kapcsolatban nyilatkozott újságíróknak hálaadás napján.

Joe Biden az amerikaiak családi ünnepe alkalmából Nantucket városában tett látogatást egy helyi tűzoltóságon, ahol kijelentette: a félautomata fegyverek forgalmazása társadalmi szinten nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, és mindössze a fegyvergyártóknak hoz hasznot.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a december közepéig tartó csonka – az új törvényhozás összeülése előtti – kongresszusi ülésszakban még kísérletet tesz a jogszabályok módosítására.

Megpróbálok megszabadulni a támadófegyverektől

– fogalmazott Joe Biden, aki arról is említést tett, hogy az olajsapkáról egyeztetett már Janet Yellen pénzügyminiszterrel, a kérdés pedig „az asztalon van”.

(Borítókép: Joe Biden 2022. november 18-án. Fotó: Win McNamee / Getty Images)

Rovatok