Index Vakbarát Hírportál

Patkányok faltak fel fél tonna kannabiszt a cuccra vigyázó rendőrök szerint

2022. november 26., szombat 12:34

Egy észak-indiai rendőrség raktárában hevert fél tonna kannabisz, amire rájártak a környék züllött életű patkányai, állítják sziklaszilárdan az anyagra vigyázó rendőrök.

„A patkányok parányi állatok, és nem félnek a rendőrségtől” – így próbált magyarázatot adni a különös esetre az indiai Mathura város bírósága, miután kérdőre vonták a helyi rendőrséget, hogy mégis miként tűnhetett el a raktáraiból csaknem 200 kilogramm kannabisz. A kábítószer-kereskedőktől elkobzott anyagot bizonyítékként kellett volna beszolgáltatnia a rendőrségnek, de csak fekete üresség honolt a valaha fűtől zöldellő raktárban – adott hírt az esetről a CNN.

A bírósági dokumentumok szerint a rendőrséget 386 kilogramm kannabisz biztosítására szólították fel, de az ügyészség jelezte a bíróságnak, hogy a Mathura különböző rendőrállomásain tárolt, több mint 700 kilogramm marihuána – állítólag  az elszaporodott patkányok áldozatává vált. Nem csak egy helyszínen, a város különböző rendőrállomásain portyáztak a patkánybandák.

Megállapítható tehát, hogy az indiai város patkányai visszaeső kábítószer-fogyasztók.

Összesen több mint 500 kilogramm kannabiszt faltak fel így a feltehetően rossz útra tért rágcsálók.

A bíróság a biztonság kedvéért ezután irányelveket határozott meg a rendőrség számára a kannabisz elárverezésére vagy megsemmisítésére.

„Szinte minden rendőrőrsön patkányveszély van. Ezért szükséges intézkedéseket hozni az elkobzott kannabisz megőrzésére” – áll a bírósági dokumentumban.

(Borítókép:  Andre Malerba / Bloomberg / Getty Images)

Rovatok