Index Vakbarát Hírportál

Mentőbúvárok kutatnak a földcsuszamlásban eltűnt gyerekek után

2022. november 27., vasárnap 14:43

A katasztrófavédelem munkatársai fokozott erővel kutatnak a dél-olaszországi Ischia üdülőszigeten eltűnt 11 ember után, akik tegnap óta nem adtak életjelet magukról, írja a Reuters.

A helyi kikötőben mentőbúvárok merültek a víz alá, miután szombaton a heves esőzések földcsuszamlást idéztek elő a szigeten. A természeti katasztrófa után több autó a tengerbe sodródott, több épület pedig súlyosan megrongálódott.

Claudio Palomba nápolyi prefektus vasárnap azt mondta, hogy a halálos áldozatok száma még mindig egy, de 11 embert eltűntként tartanak nyilván. A javuló időjárási körülmények megkönnyíthetik a keresésben részt vevők dolgát, fűzte hozzá.

Ischia…hanno costruito la qualunque sopra la qualunque ma diranno che è là cambiamento climatico eh pic.twitter.com/dp62qoep7l

— Charles de Batz de Castelmore - Conte d'Artagnan (@conteDartagnan) November 26, 2022

A sűrűn lakott Ischia vulkanikus eredetű sziget, amely Nápolytól mintegy 30 kilométerre fekszik. Termálfürdői és festői tengerpartja miatt kedvelt turisztikai célpontnak számít.

A helyi hatóságok szerint két család, köztük néhány gyermek is az eltűntek között lehet.

A Giorgia Meloni vezette új olasz kormány vasárnap kabinetülést tartott, és rendeletet adott ki, amelynek célja, hogy a katasztrófa után a kabinet gyors segítséget nyújtson a rászorulóknak.

Rovatok