Index Vakbarát Hírportál

Egész Olaszországot földcsuszamlás veszélyezteti

2022. december 2., péntek 13:57

A hatalmas esőzések miatt bekövetkezett szombati földcsuszamlás után az olasz hatóságok pénteken úgy döntöttek, evakuálják az Ischia szigetének északi részén fekvő Casamicciola Terme település veszélyeztetett házait, 1100 embernek kell elhagynia az otthonát.

Szombat reggel heves esőzések okoztak földcsuszamlást, amiben emberek tűntek el és autók sodródtak a tengerbe. A sárlavina tizenegy ember halálát okozta, egy embert nyilvánítottak eltűntnek, 290-en váltak otthontalanná.

Aggodalomra az adott okot, hogy a hétvégén újra viharos időjárás várható.

A dél-olaszországi Nápolyi-öbölben elterülő Ischia szigetén folytatódtak a mentési munkálatok, miután csütörtökön újabb három holttestet hoztak felszínre, ezzel tizenegyre emelkedett az áldozatok száma – írja a Rai News.

A heves esők és áradások sárlavinát okoztak a szigeten, mintegy 900 épület megrongálódott – mondta Nello Musumeci polgári védelmi miniszter csütörtökön a parlamentben.

Fabrizio Curcio, az olasz polgári védelem vezetője szerint az áradások és földcsuszamlások nemcsak a mintegy 60 ezer lakosú Ischia szigetét fenyegetik, hanem az egész országot, a települések 94 százalékát.

Hozzátette, hogy a gátakat és folyópartokat javítani kellene, építésükkor figyelni kellene a megelőzésre, az embereknek pedig alkalmazkodniuk kell, ha komoly viharokat jeleznek előre.

Rovatok