Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a rapper gyilkosát, illegális fegyverviselésért is felelhet

2022. december 3., szombat 08:02

Egy hónappal Takeoff halálos lövöldözése után a houstoni hatóságok letartóztattak és gyilkossággal vádolnak egy férfit – jelentette be Troy Finner houstoni rendőrfőnök pénteken sajtótájékoztatón.

A 33 éves Patrick Xavier Clarkot csütörtök este tartóztatták le Houston keleti részén. Egy másik férfit, a 22 éves Cameron Joshuát a múlt hónapban tartóztatták le, és vádat emeltek ellene illegális fegyverviselés miatt. Arra a kérdésre, hogy ez utóbbi hogyan kapcsolódik az ügyhöz, Finner azt mondta: Joshua a helyszínen volt, „fegyver volt nála és bűnöző” – írja a CNN.

Takeoffot, aki a platinalemezes Migos rapegyüttes tagja volt, november 1-jén egy üzlet előtt lőtték le egy zárt körű rendezvény után. A zenész 28 éves volt. Nagybátyja, Quavo és unokatestvére, Offset volt a trió másik két tagja.

Pénteken benyújtott indítványukban a Harris megyei ügyészek egymillió dolláros óvadékot kértek Patrick Xavier Clarkra, azzal érvelve, hogy szökésveszélyesnek kell tekinteni. Röviddel a gyilkosság után Clark állítólag gyorsított útlevélért folyamodott, amelyet az indítvány szerint közvetlenül a letartóztatása előtt meg is kapott. Letartóztatásakor nagy mennyiségű készpénz volt nála – tette hozzá a bírósági dokumentum.

Az ügyészek több más kérést is megfogalmaztak, többek között azt, hogy Clark adja le minden útlevelét, vízumát vagy más úti okmányát, tiltsák meg neki, hogy elhagyja Harris megye közvetlen környékét, és vezessenek be számára kijárási tilalmat.

Ártatlan szemlélődő volt

„Bár az incidens ügyében továbbra is folyik a nyomozás, a hatóságok annyit tudnak, hogy Takeoff ártatlan szemlélődő volt” – mondta pénteken Michael Burrow őrmester, a houstoni rendőrség gyilkossági osztályának munkatársa. Takeoff nem vett részt semmilyen vitában, és nem volt nála fegyver.

A hatóságok még mindig dolgoznak a szemtanúk felkutatásán és a velük való beszélgetésen, és mind Burrow, mind a rendőrfőnök felszólította azokat, akik a helyszínen voltak és elmenekültek, hogy lépjenek kapcsolatba a hatóságokkal, és osszák meg, amit tudnak.

(Borítókép: Takeoff a ONE MusicFest fesztiválon 2022. október 8-án. Fotó: Paras Griffin / Getty Images)

Rovatok