Index Vakbarát Hírportál

Felrobbantották egy olasz diplomata autóját Athénban

2022. december 3., szombat 13:25

Felgyújtották egy magas rangú olasz diplomata autóját Athénban. A kocsi fel is robbant, és teljesen megsemmisült. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök rendkívül aggasztónak találta az esetet, és figyelemmel kíséri a nyomozást. Egyelőre nincs gyanúsítottja a támadásnak.

Az olasz hatóságok közölték, hogy az olasz nagykövetségen dolgozó Susanna Schlein diplomata, a neves olasz törvényhozó, Elly Schlein húga autóját érte támadás.

Egy autó megsemmisült, egy másik jármű pedig megrongálódott, amikor pénteken kora reggel egy gyújtószerkezet felrobbant a diplomata házának garázsában Athén északi külvárosában – írja a Politico.

Az incidensben senki sem sérült meg. Giorgia Meloni szolidaritását fejezte ki a tisztviselőnek, valamint aggodalmát és együttérzését. A támadás „valószínűleg anarchista volt” – tette hozzá közleményében. „A legnagyobb figyelemmel követem az ügyet” – mondta Giorgia Meloni.

A támadást elítélte Antonio Tajani olasz külügyminiszter is. „Felhívtam Susanna Schleint, hogy kifejezzem szolidaritásomat” – közölte. A görög külügyminisztérium is elítélte a gyújtogatást.

Antonio Tajani, akit pénteken a görög fővárosba várnak az Európai Néppárt gyűlésére, közölte, hogy találkozik Kijakosz Miszotakisz görög miniszterelnökkel, és ellátogat az olasz nagykövetségre.

Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta magára a felelősséget a támadásért, ami a görög anarchista csoportok tiltakozása után történt. A tüntetések egy bebörtönzött olasz anarchista aktivista, Alfredo Cospito fogva tartása ellen irányultak, aki éhségsztrájkkal tiltakozik a börtönkörülmények ellen.

(Borítókép: Giorgia Meloni olasz miniszterelnök. Fotó: Riccardo Fabi / NurPhoto / Getty images)

Rovatok