Index Vakbarát Hírportál

Megsebesített két német iskolás lányt egy késes támadó

2022. december 5., hétfő 13:37 | egy éve frissítve

Két, iskolába tartó gyermeket sebesített meg egy késes támadó a Németország délnyugati részén található Illerkirchbergben – közölte a német rendőrség.

A helyi rendőrségi tájékoztatás szerint egy 13 és egy 14 éves iskolás lány volt a két áldozat, akikre az iskolabusz-megállóba vezető úton támadtak rá.

A Münchentől nyugatra fekvő, mintegy ötezer lakosú kisvárosban elkövetett hétfő reggeli támadásról az MTI információi szerint elsőként a Bild című német lap adott hírt, amely azt írta, hogy a két gyermek súlyosan megsérült, kórházba kellett őket vinni, ahol 

az idősebb lány meghalt.

A Reuters értesülései szerint miután a helyszínre érkező mentők ellátták a két súlyosan sérült lányt, a rendőrség kiderítette, hogy a gyanúsított beszökött egy, az iskola közelében található szomszédos épületbe. Mindezt Wolfgang Jürgens, a németországi Ulm város rendőrségi szóvivője is megerősítette az SWR regionális közszolgálati médiatársaságnak.

Az SWR-nek sikerült megszólaltatnia egy szemtanút is, aki elmondta, hogy hangos kiáltásokra lett figyelmes egy közlekedési lámpa közelében, és amikor az észlelt hangok irányába fordult, két lányt látott a földön fekve véresen. Mindkettejük testén nagy szúrt sebek voltak. Egyikük elmondta neki, hogy a közelben lévő egyik épületből kijött egy férfi, aki ok nélkül megütötte az osztálytársát, majd hasba szúrta mindkettőjüket.

Még hétfőn elfogták a feltételezett elkövetőt, aki önként lépett ki az épületből, ahonnan két másik férfit is elvittek a rendőrök. Amikor átkutatták a szállást, három lakót találtak ott, valamennyien eritreai menedékkérők voltak. Két férfit bevittek a helyi rendőrségre, a harmadik személy viszont orvosi ellátásra szorult – írja a Focus.

A rendőrség még vizsgálja a három férfi és a lányok elleni támadás közötti kapcsolatot, de a Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülései szerint az a feltételezésük, hogy az egyik férfi lehetett a késelő. Az épületben – ahová a feltételezett elkövető beszökött, majd onnan önként kijött – menedékkérőket befogadó szállás működik. Ezen a helyen egy héttagú család és négy férfi él. Arról nincs információ, hogy a támadó közülük való-e, vagy csak bemenekült a szállásra a bűntény elkövetése után.

Rovatok