Index Vakbarát Hírportál

Emelték a készültségi szintet Moldovában a becsapódott rakéta miatt

2022. december 6., kedd 15:55

Hétfőn egy rakéta maradványit találták meg Moldova területén, Briceni város egyik gyümölcsösében. A speciális műszaki vizsgálatokat és ellenőrzéseket követően a tűzszerészek megállapították, hogy a térségben robbanásveszély nem áll fenn.

Mint arról beszámoltunk, rakéta maradványait találták meg Moldovában hétfő délután. Az ország belügyminisztériumának közleménye szerint Oroszország hétfői támadássorozata miatt fokozottan ellenőrzik az ukrán határ mentén lévő területeket, így bukkantak a robbanószerkezetre. Michael A. Horowitz biztonsági szakértő szerint a maradványokból arra lehet következtetni, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta részei lehetnek.

A tűzszerészek megvizsgálták a rakétatestet és annak négy másik, különböző területeken talált elemét, és megállapították, hogy nem áll fenn robbanásveszély – számolt be Moldova belügyminisztériuma a honlapján.

A Romániai Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség további támogatást nyújt a szakembereknek, hogy a helyszínen folytassák a vizsgálatot, a kérdéses tárgyakat pedig összegyűjtik és továbbítják a moldovai ügyészi hivatalnak. A belügyminisztérium vészhelyzeti tervének megfelelően

A HATÁRRENDŐRSÉG FOKOZTA A JÁRŐRÖZÉST ÉS EMELTE A KÉSZÜLTSÉGI SZINTET BRICENI ÉS OCNITSA TELEPÜLÉS KÖZELÉBEN.

Kedd délután a moldovai belügyminisztérium jelentette, hogy a keresési területet kibővítették, és a nyomozók több más darabot is azonosítottak ugyanabból a rakétatörmelékből, amelyet hétfőn fedeztek fel.

Rovatok