Index Vakbarát Hírportál

Több palesztint is agyonlőttek az izraeli hadsereg egyik hajnali razziáján

2022. december 8., csütörtök 11:27

Agyonlőttek három palesztint Ciszjordánia északi részén, Dzsenínben és a mellette lévő menekülttáborban az izraeli hadsereg csütörtök hajnali razziáján – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Ugyanezen a rajtaütésen őrizetbe vettek terrortevékenységgel vádolt és ezért körözött további három palesztint – írja az MTI.

Az izraeli katonák heves ellenállásba ütköztek, lőttek rájuk, tűzpárbaj alakult ki, ekkor haltak meg hárman a palesztinok közül. A palesztin hatóságok ezzel szemben tizenhat ember letartóztatásáról számoltak be Dzsenínből.

Az éjszaka razziát tartottak Ciszjordánia számos más pontján is: Abu Diszben, Beitotnál, Szilvadban, Anata, Ein, Nabi Szalah, Beit Rima és Betlehem városában is. Ezeken a helyeken is őrizetbe vettek több palesztint, és fegyvereket foglaltak le.

Izraelben március óta újabb erőszakhullám kezdődött, amelyre terrorellenes offenzívával válaszolt a kormány, és ennek fő helyszíne Ciszjordánia északi része. A razziák célja, hogy megakadályozzák az újabb palesztin támadásokat, amelyekben az év eleje óta 31 ember vesztette életét Izraelben és Ciszjordániában.

A szinte minden éjjel megtartott terrorellenes razziák során több mint 2500 embert tartóztattak le, és több mint 150 palesztin halt meg, közülük sokan – de nem mindegyikük – támadások vagy biztonsági erőkkel való összecsapások során.

Rovatok