Index Vakbarát Hírportál

Több embert válságos állapotban vittek kórházba, miután beszakadt alattuk egy befagyott tó jege Angliában

2022. december 11., vasárnap 21:57

Beszakadt egy befagyott tó jege az emberek alatt, többeket válságos állapotban kellett kórházba szállítani vasárnap Angliában.

A baleset a Londontól 180 kilométerre északnyugatra fekvő közép-angliai Solihull városában történt. A helyi tűzoltóság vasárnap esti beszámolója szerint sokan rámerészkedtek a Babbs Mill nevű, helyi mesterséges tó jegére, amely azonban nem bírta el ennyi ember súlyát, és beszakadt alattuk.

Nagy-Britanniában szokatlanul fagyos idővel kezdődött a tél: napok óta országszerte – még a délkelet-angliai Londonban és környékén is –

mínusz 5-10 fokos fagyokat mérnek, és a hidegben a kisebb tavakon sok helyen jegesedés kezdődött.

A Solihullban történt vasárnapi baleset sérültjeinek számát a rendőrség egyelőre nem közölte, a legutóbbi tájékoztatás úgy fogalmaz, hogy „számos embert” kellett kimenteni a jeges vízből, és őket válságos állapotban szállították kórházba.

A tűzoltóság még vasárnap este is folytatta az esetleges eltűntek keresését a tó mélyén, mivel nem lehet pontosan tudni, hogy hányan tartózkodtak a jégen, amikor beszakadt alattuk.

Ugyancsak vasárnap este a helyi rendőrség bejelentette, hogy eddig öt áldozat holttestét találták meg a Jersey szigetén előző nap történt robbanás helyszínén.

A robbanás szombat hajnalban történt Jersey fővárosa, Saint Helier egyik háromemeletes lakóépületében, amely teljesen romba dőlt. A hatóságok négy eltűntről tudnak, mivel az eddigi adatok szerint kilencen laktak az épületben, de az egyelőre nem ismert, hogy a detonáció idején voltak-e látogatók is a házban.

Robin Smith, Jersey rendőrfőnöke vasárnap esti tájékoztatóján közölte, hogy a hatóságok szerint a robbanás legvalószínűbb oka gázszivárgás lehetett, de a vizsgálat még folyik. Smith elmondta azt is, hogy a tűzoltókat már előző este kihívták, mivel az épület környékén gázszag volt érezhető.

A rendőrfőnök erről egyelőre csak annyit mondott, hogy a tűzoltóság teljes mértékben együttműködik az okok feltárását végző hatóságokkal. A normandiai partoktól 22 kilométerre fekvő, széles körű önigazgatási jogkörökkel bíró, 108 ezer lakosú Jersey nem része az Egyesült Királyságnak, de a brit korona függő területei közé tartozik, írja az MTI.

Rovatok