Index Vakbarát Hírportál

Erre nagyon nem számított Elon Musk

2022. december 12., hétfő 19:18

Elon Muskot kifütyülte a közönség, miután Dave Chappelle amerikai humorista felinvitálta a színpadra a világ egyik leggazdagabb emberét. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Tesla, a SpaceX és a Neuralink társalapítója és vezetője éljenzést is kapott a közönség soraiból.

A Twitteren megosztott videón hallható, ahogy a tömeg Elon Muskot gúnyolja, akit több kritika ért a közösségi médiaplatform megvásárlását követő tömeges elbocsátásokkal és a lazább tartalommoderálással összefüggő aggodalmak miatt.

Turns out Twitter can, in fact, be real life. https://t.co/FFpups1yEy pic.twitter.com/41jcZgdDR4

— Steven Goffman (@SteveGoffman) December 12, 2022

A Twitter, amely több munkatársat is elbocsátott Elon Musk színre lépését követően, nem volt azonnal elérhető a CNBC megkeresésére. Egy szemtanú, aki azt állítja, hogy fül- és szemtanúja volt az előadásnak, azt mondja, a stadion jó 80 százaléka kifütyülte Elon Muskot. A hírek szerint nagyjából 18 ezer ember volt jelen a helyszínen.

Elon Musk hétfőn reagált a füttykoncertről szóló hírekre. Azt írta, hogy az emberek 90 százaléka éljenzett, szerinte elenyésző volt azok száma, akik pfujolták őt.

Technically, it was 90% cheers & 10% boos (except during quiet periods), but, still, that’s a lot of boos, which is a first for me in real life (frequent on Twitter).

It’s almost as if I’ve offended SF’s unhinged leftists … but nahhh.

— Elon Musk (@elonmusk) December 12, 2022

Nemrég Sir Elton John bejelentette, hogy eltűnik a Twitterről, miután megváltoztatták annak politikáját. A 75 éves zenész leginkább a félretájékoztatás elleni fellépés hiányát és a fals információk terjedésének teljes szabadságát nehezményezi.

„Egész életemben arra próbáltam használni a zenét, hogy összehozzam vele az embereket. Mégis elszomorít azt látni, hogy a félretájékoztatást most világunk megosztására használják fel” – írta a zenei legenda.

(Borítókép: Andrew Harrer / Bloomberg / Getty Images)

Rovatok