Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin részvétét fejezte ki, üzent a gyászoló Giorgia Meloninak

2022. december 12., hétfő 11:21

Novák Katalin is részvétét fejezte ki Giorgia Meloni olasz kormányfőnek barátnője elvesztése miatt. A köztársasági elnök a közösségi médiában közzétett posztjában azt írta, barátként és elnökként is elszomorítja a veszteség.

Mint arról korábban beszámoltunk, lövöldözés történt egy társasházi lakógyűlésen Rómában. A támadásban több ember megsérült, akik közül három nő meg is halt.

Később kiderült, hogy a halottak között volt Giorgia Meloni olasz kormányfő barátnője is. Meloni személyes hangvételű bejegyzésben búcsúzott a hozzá közel álló nőtől. 

Nicoletta védelmező anya, őszinte és diszkrét barát, egyszerre erős és törékeny nő volt. De mindenekfelett szakember volt, rendkívüli hivatástudattal. Nicoletta a barátom volt. A férje, Giovanni és tízéves fia, Lorenzo maradtak magukra a halála után

– írta az olasz vezető Instagram-bejegyzésében. 

Novák Katalin részvétét fejezte ki 

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke Twitter-posztban fejezte ki részvétét az olasz kormányfőnek. A politikus úgy fogalmazott bejegyzésében, barátként és elnökként is elszomorítja Giorgia Meloni vesztesége. 

Elnökként és a barátodként is mélyen elszomorít a tegnapi tragédiában bekövetkezett veszteség. Imádkozom a gyászoló családokért

– írta posztjában Novák Katalin. 

Irakba utazott 

A köztársasági elnök nemrég Irakba utazott, ahová az Index újságírója is elkísérte. Az alábbi cikkünkben azt mutatjuk be, hogy kiknek nyújtott anyagi segítséget Magyarország az újjáépítéshez az utóbbi években.

(Borítókép: Novák Katalin 2022. május 16-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok