Index Vakbarát Hírportál

Új magyar konzulátus nyílt Brüsszelben

2022. december 12., hétfő 19:30

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter számolt be arról, hogy megnyílt Magyarország új brüsszeli konzulátusa.

Megnyílt Magyarország új brüsszeli konzulátusa, amit a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter külügyminiszter jelentett be Brüsszelben. Beszédében a tárcavezető elmondta, hogy a külképviseleti hálózat jelentősége rendkívüli mértékben megnőtt a biztonsági kihívásokkal terhelt, nehéz jelenlegi időszakban.

Minél súlyosabb a bizonytalanság a világban, annál fontosabb, hogy biztonságot tudjunk nyújtani a magyar embereknek otthon, Magyarországon és a világ minden pontján

– fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter elmondta, hogy erre az utóbbi években számos alkalommal bizonyítékot szolgáltatott az élet. Példaként a koronavírus-járványt említette, amikor több mint tízezer magyar állampolgárt kellett hazaszállítani.

A miniszter arról is beszélt, hogy az új konzulátusra 400 millió forintot fordítottak. Létrehozásának célja az volt, hogy a lehető legkulturáltabb körülmények között és a lehető legtöbb munkaállomáson tudják kiszolgálni az ügyeiket intézni kívánó embereket, köztük a belga fővárosban élő mintegy 20 ezer magyart.

Rovatok