Index Vakbarát Hírportál

A Wizz Air üzent az Egyesült Királyságban rekedt utasoknak

2022. december 12., hétfő 16:27

Vasárnap sűrű havazás és kedvezőtlen időjárási körülmények sújtották az Egyesült Királyság térségét, ami jelentős fennakadásokhoz vezetett a tömeg- és légi közlekedésben – írja közleményében a Wizz Air, amely a körülmények hatására kénytelen volt több repülőjáratot törölni vagy jelentősen késleltetni.

A légitársaság tájékoztatása szerint a földi tömegközlekedést érintő fennakadások miatt a repülőtéren dolgozó személyzet tagjai (köztük biztonsági, földi kiszolgáló alkalmazottak, a repülőgépek jégtelenítésével foglalkozó munkatársak) képtelenek voltak eljutni a munkahelyükre, a repülőtereket és azok környékét beborító, több mint tíz centiméteres hó pedig megakadályozta a repülőgépek számára a fel- és leszállást.

„Más légitársaságokhoz hasonlóan a Wizz Airt is érintették a váratlan körülmények, így sajnálatos módon kénytelen volt törölni vagy jelentősen késleltetni több induló és érkező járatát is London–Luton és London–Gatwick repülőtérről” – áll a cég által kiadott közleményben.

Mint írták, a vállalat mindent megtesz a működés helyreállítása érdekében, azonban vannak tényezők – például az időjárási körülmények –, amelyre nincs ráhatása a légitársaságnak.

Azokat az utasokat, akik közvetlenül a wizzair.com oldalon vagy mobilalkalmazáson keresztül foglaltak jegyet, tájékoztatták az aktuális helyzetről és a járatok átfoglalási lehetőségeiről. A közvetítőkön, utazási irodákon keresztül foglaló utasoknak az érintett cégekhez kell folyamodniuk ezekért az információkért.

„A légitársaság helyi partnereivel közösen már dolgozik azon, hogy az Egyesült Királyságban rekedt utasok számára szállást biztosítson, viszont ez az egész országot érintő krízis következtében a vártnál hosszabb időt vesz igénybe” – közölte a Wizz Air, amely megköszönte utasai türelmét és megértését.

(Borítókép:  Toby Melville / Reuters)

Rovatok