Index Vakbarát Hírportál

Megszöktek az állatkertből, lelőtték őket

2022. december 14., szerda 20:00

Svédországban öt csimpánz is megszökött az állatkertből, közülük négyet le kellett lőni, mert nem állt rendelkezésre elegendő altató az elszabadult állatok elkábításához.

Svédországban több csimpánz is elszabadult egy állatkertben szerdán, négyüket le kellett lőni. Egy ötödik majom magától visszatért a ketrecébe – ismertette a TT svéd hírügynökség.

Az incidens a Stockholmtól nagyjából 150 kilométerre északra található Gävle városa mellett működő Furuvik állatkertben történt. „Rendkívül szomorú ez a nap” – olvasható az állatkert állásfoglalásában.

Az állatkert indoklása szerint nem állt rendelkezésre elegendő altató az elszabadult állatok elkábításához, ezért döntöttek a lelövésük mellett. A történtek során nem sérültek meg emberek – hangsúlyozta Annika Troselius, az állatkert üzemeltetőjének szóvivője.

Troselius az Expressen című helyi lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a csimpánzok erős és veszélyes állatok, ezért az állatkert elsődleges célja az volt, hogy elejét vegyék a személyi sérülésnek. Egyelőre nem világos, miként szökhettek meg a majmok a ketrecükből – adta hírül az MTI.

Rovatok