Index Vakbarát Hírportál

Innen szerezne gázt Szijjártó Péter

2022. december 14., szerda 19:17

Hosszú napon van túl Szijjártó Péter, ugyanis a külgazdasági és külügyminiszter gépe szerda hajnalban landolt a dohai repülőtéren, ahonnan egyenesen szentmisére ment, majd interjút adott, és végül a katari kollégájával találkozott. Nemrégiben repülőre szállt és elindult haza, holnap ugyanis szintén találkozója lesz.

Amint arról korábban már beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök után Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is Katarba utazott, de a kormányfővel ellentétben nem a labdarúgó-világbajnokságra érkezett. A tárcavezető szerda hajnalban landolt a dohai repülőtéren, ahonnan egyenesen szentmisére ment, majd interjút adott, és végül a katari kollégájával találkozott.

Délutáni posztjában arról írt, hogy „amennyiben az LNG-fogadási kapacitásokat sikerül növelni Dél-Európában, akkor a magyar energiaellátás szempontjából is reális forgatókönyvként merül fel a katari gáz importja”.

Hosszú nap volt Katarban, főleg, hogy az éjszaka teljes egészében kiesett. Indulás haza, hiszen reggel érkezik az ománi kolléga

– zárta a napot közösségi oldalán Szijjártó Péter.

(Borítókép: Szijjártó Péter /  Olivier Hoslet / EPA / MTI)

Rovatok