Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter is Katarba utazott

2022. december 14., szerda 10:02

Szerda hajnalban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is Katarba utazott, hogy kétoldalú gazdasági és kereskedelmi együttműködés kérdéseiről tárgyaljon a katari diplomácia vezetőjével.

Orbán Viktor miniszterelnök után Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is Katarba utazott, de a kormányfővel ellentétben nem a labdarúgó-világbajnokságra érkezett. A tárcavezető szerda hajnalban landolt a dohai repülőtéren, ahonnan egyenesen szentmisére ment, majd interjút adott, és végül a katari kollégájával találkozott.

A külügyminiszter Facebook-bejegyzései szerint a szentmisét követően később az al-Dzsazír pánarab televíziónak adott interjút, majd a katari kollégájával találkozott. Szijjártó Péter szerint Abdul Rahman Ál Száni „komoly munkát végzett az elmúlt időszakban, hiszen a világbajnokság megrendezése komoly erőfeszítéseket kívánt”. 

Katar megfelelt a kihívásnak, jó házigazda, de ma nem a futball, hanem a kétoldalú gazdasági és kereskedelmi együttműködés kérdései kerülnek napirendre

– fogalmazott a magyar külügyminiszter.

Rovatok