Index Vakbarát Hírportál

Földcsuszamlás Malajziában, többen meghaltak

2022. december 16., péntek 07:07

Kilenc ember meghalt, 25-öt még keresnek a földcsuszamlás után, mely a maláj főváros, Kuala Lumpur közelében, egy biogazdaság kempingjében történt pénteken.

A becslés szerint 94-en tartózkodtak a fővárostól 50 kilométerre északra lévő Batang Kali kempingjében, amikor a katasztrófa történt – közölte Szuffian Abdullah helyi rendőri vezető.

A malajziai turisták szerdán érkeztek a helyiek kedvelt üdülőhelyére, ahol a biogazdaságban sátrakat szoktak felállítani vagy bérelni. A halottak között egy ötéves kisfiú is volt, hét embert sérülésekkel kórházban ápolnak, további 25 embert még keresnek, 53-an vannak, akiket sikerült kimenteni – tette hozzá a sajtótájékoztatón Szuffian.

A keresésben és a mentésben mintegy 400-an vesznek részt. Szelangor állam tűzoltósága arról tájékoztatott, hogy a segélyhívást hajnali 2 óra 24 perckor kapták. A sárlavina egy út mellől, nagyjából 30 méter magasból indult és 1,2 hektárt borított el.

A tűzoltók képeket tettek közzé a mentésről: a hajnali órákban zseblámpák fényénél folyt a keresés a törmelékek között, a sárban. Malajzia az év végi monszunesők idejét éli, de egyelőre nem tudni, a földcsuszamlás előtt esett-e – adta hírül az MTI.

Rovatok