Index Vakbarát Hírportál

Az idei karácsonyt is a börtönben tölti Schadl György

2022. december 16., péntek 20:36

Szentestekor sem hagyhatja el a börtönt Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) korrupciós botrányba keveredett elnöke.

Schadl Györgyöt több mint egy éve, 2021. novemberben vették őrizetbe, és azóta a letartóztatását is elrendelték. Az ügynek összesen 22 érintettje van, akik ellen idén októberben emeltek vádat.

Most a 24.hu értesült arról, hogy Schadlnak 2021 karácsonya után idén is a börtönben kell töltenie az ünnepeket, ugyanis – a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése értelmében –

az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig nem szabadulhat onnan.

A bíróság a szökés, az elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt tartja fenn a letartóztatást. A Fővárosi Ítélőtábla szerint ugyanis „alappal feltételezhető, hogy a letartóztatás megszüntetése esetén a vádlottak kivonnák magukat az eljárás alól, a bíróság elől megszöknének, elrejtőznének. Az elsőrendű vádlott, Schadl György esetében ennek veszélyét az sem ellensúlyozza, hogy családi kapcsolatai Magyarországhoz kötik” – számolt be a 24.hu.

Az októberi vádiratból egyébiránt az is kiderült, hogy Schadl György még a börtönből is megpróbálta befolyásolni az eljárást azáltal, hogy telefonált egyet.

Rovatok