Index Vakbarát Hírportál

Nemes cél érdekében elárverezik az új-zélandi kormányfő káromkodós jegyzőkönyvét

2022. december 16., péntek 07:55

Az érintettek javaslatára kalapács alá került Új-Zélandon az a parlamenti jegyzőkönyv, melyben rögzítették, ahogy a miniszterelnök bekapcsolva hagyott mikrofonnál inzultálta riválisát, a befolyt összegből a prosztatarák elleni harcot támogatják.

Jacinda Ardern kormányfő az ülésen azután feledkezett meg magáról, miután David Seymour, a liberális-konzervatív ACT párt vezetője mintegy hét percen keresztül bombázta kérdésekkel a kormánya teljesítményéről a parlamentben.

Ardern, amikor válaszadás után leült, helyetteséhez fordult, és azt mondta: „Micsoda arrogáns p*cs.” A megjegyzés a parlamenti közvetítésben alig volt hallható, viszont a miniszterelnök asztali mikrofonja felvette.

Kiállunk a p*csökért mindenhol!

– kommentálta Seymour az incidenst követő karácsonyi ünnepségen Ardernnel készült fotót, melyben a két politikus láthatóan barátságos hangulatban, a mindkettejük által aláírt jegyzőkönyvvel a kezében pózol. Hozzátette, hogy az árverés és a befolyt összeg hasznosítása az ő ötlete volt, „de a miniszterelnököt nem kellett sokáig győzködni”.

Remélem, sok pénz gyűlik össze, noha ez kissé szokatlan módja a pénzgyűjtésnek, de jó ügyet szolgál

– fogalmazott Seymour.

A december 22-én befejeződő árverés pénteken 45 500 új-zélandi dolláron (11 millió forint) állt – számolt be az MTI.

Rovatok