Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk visszaállította az újságírók felfüggesztett Twitter-fiókjait

2022. december 17., szombat 09:35

Elon Musk elrendelte azon újságírók Twitter-fiókjának a visszaállítását, amelyeket azután függesztett fel, hogy az újságírók megírták a magángépéről hírt adó fiók felfüggesztését.

Egy nappal a felfüggesztések után a Twitter vissza is vonta a döntést, miután az intézkedés világszerte hatalmas felháborodást és tiltakozási hullámot váltott ki. Politikusok, érdekképviseleti szervezetek és újságíró csoportok tiltakoztak a döntés ellen. 

Többen hangoztatták azt is, hogy Elon Musk ígéretével ellentétben épphogy veszélybe sodorja a szólásszabadságot. Maga Elon Musk egy bejegyzésében közvélemény-kutatást végzett, amelyből azt akarta megtudni, mikor vonja vissza a felfüggesztéseit azon fiókoknak, amelyek „valós időben meghatározták a tartózkodási helyét”.

A válaszadók nagy többsége a „most” lehetőségre szavazott. Elon Musk egy szombati bejegyzésében már arról írt, hogy feloldja ezeknek a fiókoknak a tiltását, ami a Reuters szerint azóta meg is történt. 

Elon Musk intézkedését Franciaország, Nagy-Britannia, Németország és az Európai Unió tisztségviselői is elítélték, a Tesla részvényei pedig hatalmas zuhanásba kezdtek. 

Rovatok