Index Vakbarát Hírportál

Elaltatták a hegyi oroszlánok Brad Pittjét

2022. december 18., vasárnap 08:32

Súlyos egészségügyi problémák miatt szombaton elaltattak egy híres pumát, aki Los Angeles-i hírességgé vált, miután több mint egy évtizeden át a Hollywood Hills árnyékában élt.

A Los Angeles-i híres P–22-es hegyi oroszlánt olyan becenevekkel is illették, mint „hollywoodi macska” és „a hegyi oroszlánok Brad Pittje”. Nemrég egészségügyi vizsgálatokon vett részt, miután rossz állapotban látták – írja az NPR.

A körülbelül 12 éves pumát, más néven hegyi oroszlánt hétfő fogták be egy Los Feliz-i hátsó udvarban, mert úgy tudták, segítségre szorul, miután elütötte egy autó, és egészségügyi problémákkal is küzdött.

A macska, amely a forgalmas autópályákon át a Los Angeles-i Griffith Parkban és környékén telepedett le, a fenyegetett kaliforniai pumaállomány megmentéséért folytatott kampányok szimbólumává vált.

Szombat reggel 9 órakor altatták el a San Diegó-i állatkert szafariparkjában – közölték a kaliforniai hal- és vadvédelmi hivatal (CDFW) illetékesei.

A P–22-n végzett vizsgálatok jelentős sérülést mutattak ki a hegyi oroszlán fején, jobb szemén és belső szervein, ami megerősítette a közelmúltban történt sérülés, például járművel való ütközés gyanúját – közölték a tisztviselők a Reuters szerint.

A vizsgálat visszafordíthatatlan vesebetegséget, krónikus súlyvesztést, kiterjedt parazitás bőrfertőzést is feltárt az egész testén, valamint helyi ízületi gyulladást.

Rovatok