Index Vakbarát Hírportál

Elfajult a vita a neten, két tinédzser meghalt

2022. december 18., vasárnap 06:45

Két tinédzser meghalt, többen pedig megsérültek, miután szombaton lövöldözés volt egy délnyugat-atlantai lakóparkban – közölte az atlantai rendőrség.

Egy 14 és egy 16 éves fiú meghalt, miután egy, a közösségi médiában kirobbant vita lövöldözésig fajult egy lakókomplexumban a Georgia állambeli Atlantában – közölte Charles Hampton Jr. atlantai helyettes rendőrkapitány szombat este.

Egy 15 éves lányt, egy 11 éves fiút és egy 15 éves fiút, akiket a lövések következtében megsebesítettek, a helyi kórházakba szállítottak – mondta a rendőrség. Állapotukat nem pontosították, de a három áldozat közül az egyiket súrolta egy golyó.

A rendőrség szerint a vita a közösségi médiában kezdődött. Szombat délután 5 óra körül egy fegyveres csoport érkezett a lakáshoz, ahol elszabadultak az indulatok. A másik csoport, akik szintén fegyveresek voltak, lövöldözni kezdett. A lövöldözők száma egyelőre nem ismert, de a hatóságok szerint többen voltak.

Utálok itt lenni, gyerekekről és lövöldözésről beszélni. Egyszerűen túl sok fegyver van a fiataljaink kezében

– fogalmazott az atlantai helyettes rendőrkapitány.

A rendőrség a három sérültet a lakásban találta meg, a két elhunytat pedig a lakáson kívül. Az áldozatok közül legalább ketten az atlantai állami iskola diákjai voltak.

„Ez az az időszak kellene, hogy legyen, amikor készülünk az ünnepekre, de legalább két család van, akik ehelyett a temetést szervezik” – fogalmazott a rendőr a helyi média szerint.

Rovatok