Index Vakbarát Hírportál

A Twitter letiltaná a Facebook és az Instagram linkelését

2022. december 19., hétfő 07:02

Arról indult szavazás, hogy lemondjon-e a Twitter vezérigazgatói posztjáról Elon Musk. A Twitter közben előállt egy olyan ötlettel, amelynek értelmében határozottabban lépnének fel a rivális közösségi oldalakkal szemben.

Elon Musk az utóbbi hónapokban saját kézbe vette a Twitter irányítását, és nagy erővel látott neki a platform átalakításának. A változásokat sok kritikus hang is kísérte.

Részben ezek miatt dönthetett most úgy Elon Musk, hogy megszavaztatja a Twitter népét. Az általa kérdés így szól:

Lemondjak-e a vezérigazgatói posztról, vagy sem?

A szavazást Elon Musk még vasárnap indította, és azt ígérte, hogy tartani fogja magát annak eredményéhez. 

Egyelőre nem áll jól a szénája, ugyanis cikkünk írásakor, 11,8 millió leadott szavazat mellett 

Ráadásul az utóbbi órákban a különbség csak nőtt, mert egyre többen voksolnak az „igen”-re, és egyelőre nem látszik, hogy fordulna a tendencia. A szavazás magyar idő szerint nem sokkal dél előtt zárul.

Elon Musk korábban is kikérte már bizonyos kérdésekben a Twitter-felhasználók véleményét, például arról is, hogy visszaengedje-e a platformra Donald Trump volt amerikai elnököt.

Letiltaná a Facebook és az Instagram linkelését a Twitteren 

A Twitter vezetősége a hétvégén állt elő egy olyan új ötlettel, miszerint teljesen megtiltanák azt, hogy a Twitter-posztokban más közösségi oldalakat (például az Instagramot és Facebookot) linkeljenek be, és súlyosan megbüntetnék azokat a felhasználókat, akik így tesznek. 

A javaslatot nagy felháborodás fogadta, mire a Twitter vezetősége – a CNN szerint – erre reagálva módosította valamelyest az álláspontját. Egy későbbi posztjukban már azt közölték, hogy a szabályozás értelmében csakis azokat a felhasználókat tiltanák be, amelyeket egyértelműen a rivális közösségi oldalak népszerűsítése érdekében hoztak létre.

A rivális oldalak közt a Facebook és az Instagram mellett felsorolták még több kevésbé ismert, elsősorban a tengerentúlon használt site-ot, mint például a Mastodont, a Tribelt, a Nostr-t, a Postot vagy a Trump-féle Truth Socialt.

(Borítókép: Elon Musk 2020. március 9-én. Fotó: Yasin Ozturk / Anadolu Agency / Getty Images)

Rovatok